Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall Rosenberg is een eenvoudig en tegelijkertijd krachtig instrument, dat ons helder laat zien welke communicatie de verbinding vaak belemmert.
Als alternatief leert Geweldloze Communicatie ons een compassievolle taal, die helpt om een diepe, levendige verbinding te maken, waarin onze intenties en waarden tot uitdrukking komen en oplossingen worden gevonden die voor iedereen werken.

Je ontdekt:
• hoe je volledig eerlijk kunt zijn zonder oordelen uit te spreken
• wat empathie is en hoe je dit kunt toepassen in dagelijkse situaties
• hoe je voor jezelf op kunt komen zonder over ander heen te walsen
• hoe je “nee” kunt zeggen en horen op een manier die de verbinding vergroot
• hoe te vragen wat je graag wilt,
• hoe compassievol met jezelf te spreken.

Geweldloze Communicatie wordt wereldwijd gebruikt in gezinnen, in het werken met kinderen, in relaties, met vrienden en collega’s en in mediation.

Het programma

Basiscursus: Je maakt kennis met de vier componenten van Geweldloze Communicatie, en ervaart hoe je deze kunt toepassen bij zowel het luisteren naar anderen, als het uiten van wat er in jou omgaat. Zo ontstaat er direct meer verbinding in jouw communicatie!

Je kunt dezelfde inzichten en vaardigheden opdoen door of de 6 avonden basiscursus te volgen, of de twee dagworkshops “Basisworkshop” en “Empathie, de Kunst van het Luisteren”.

Vervolgcursus: Je bouwt jouw expressieve en empathische vaardigheden verder op en verdiept je inzichten aan de hand van thema’s als omgaan met triggers, schuldgevoelens, eisen en irritatie. Zo kun je ook in moeilijkere situaties Geweldloze Communicatie al meer toepassen.

Verdiepingscursus: Je ontwikkelt jouw capaciteit om al meer in het moment woorden te kunnen geven aan wat er in je omgaat, om compassievol met jezelf en anderen te spreken, en om elk moment van tweestrijd te kunnen gebruiken om een diepe verbinding te maken met jezelf en anderen.

In de agenda op deze website vind je de data voor het aanbod van de komende maanden.

Naar de agenda