Beschrijving

Vakantie en Cursus ineen!
Deze zomercursus Geweldloze Communicatie wordt gegeven op het idyllische landgoed Preau in de Franse Bourgogne.
In de ochtend en in de middag wordt er cursus gegeven, daaromheen kun je heerlijk ontspannen in deze mooie omgeving. In totaal zijn er 11 dagdelen training, en is er ruimte voor de basis van Geweldloze Communicatie, en voor verdieping. De taal van de cursus is Nederlands.

Geweldloze Communicatie is ontwikkeld door Marshall Rosenberg, en gericht op het tot stand brengen van een diepe authentieke verbinding tussen mensen.
Je ontdekt hoe je jezelf eerlijk en verbindend kunt uiten, en empathisch kunt luisteren naar de woorden van de ander. Zo kun je een dialoog tot stand brengen waarin je elkaar echt hoort. En vanuit dat wederzijdse begrip kunnen er nieuwe oplossingen ontstaan.

Thema’s in de zomercursus zullen oa zijn:
• Helemaal eerlijk zijn zonder oordelen.
• Empathisch luisteren, wat er ook wordt gezegd.
• Voor jezelf op komen
• Conflicten gebruiken om een diepe verbinding tot stand te brengen
• “ NEE ” zeggen en horen, op een manier die de verbinding vergroot
• Samen oplossingen vinden die voor iedereen werken.
• Compassievol te spreken met jezelf én anderen.
• Zelfempathie bij schuldgevoelens
• Verbinding maken met triggers
• Het voeren van een volledige dialoog
.
Trainer: Sofie Bakker (internationaal gecertificeerd)
Voor Sofie is geweldloos communiceren een manier van leven. In haar werk is zij gericht op het overbrengen van praktische inzichten en vaardigheden die in het dagelijks leven helpen om de verbinding met jezelf en de ander te maken, en te onderhouden.

Data: zaterdag 13 – 20 augustus 2022
Locatie: l’Huis Preau
Adres: 58120 Chatin
Plaats: Frankrijk
Prijs: 395 exclusief verblijf

Verblijf: diverse mogelijkheden, zie website locatie https://www.preau.nl

Voor deze cursus geldt een minimum van 6 en een maximum van 14 deelnemers.

Informatie over de Corona maatregelen ter plekke vind je op de website van de locatie.

Reacties van deelnemers aan de zomercursus:

“Ik vond de cursus een absolute aanrader, ideale combinatie van cursus en verlof. Diepgang, nieuwe inzichten en vaardigheden, leuke mensen ontmoeten, tijd om te ontspannen in een zalige omgeving, super, dank je wel Sofie!”

“De zomercursus heeft mij in een prachtige en liefdevolle omgeving inzicht in en vooral veel ervaring met geweldloze communicatie gebracht. Onder de inspirerende en rustgevende leiding van Sofie ben ik niet alleen gaan begrijpen hoe ik beter verbinding met mezelf maak, ook heb ik nu veel meer gemak met het uitspreken van mijn gevoelens en behoeften. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik in gesprek met een ander niet gelijk ga helpen, analyseren of geruststellen, maar hoe ik met alle aandacht naar de ander kan blijven luisteren. Ontzettend waardevol.”