Half jaaropleiding Geweldloze Communicatie

In Verbinding, Academie voor Geweldloze Communicatie heeft een half jaar opleiding ontwikkeld die bestaat uit drie, los van elkaar te volgen, modules, die in totaal 20 dagdelen beslaan.

Deze opleiding is zo vormgegeven dat je de inzichten en vaardigheden van Geweldloze Communicatie in jouw zijn kunt integreren en op een natuurlijke manier in het dagelijks leven kunt toepassen.

Basiscursus: Je maakt kennis met de vier componenten van Geweldloze Communicatie, en ervaart hoe je deze kunt toepassen bij zowel het luisteren naar anderen, als het uiten van wat er in jou omgaat. Zo ontstaat er direct meer verbinding in jouw communicatie! De basiscursus beslaat 7 dagdelen.

Vervolgcursus: Je bouwt jouw expressieve en empathische vaardigheden verder op en verdiept je inzichten aan de hand van thema’s als omgaan met triggers, schuldgevoelens, eisen en irritatie. Zo kun je ook in moeilijkere situaties Geweldloze Communicatie al meer toepassen. De vervolgcursus beslaat 7 dagdelen.

Verdiepingscursus: Je ontwikkelt jouw capaciteit om al meer in het moment woorden te kunnen geven aan wat er in je omgaat, om compassievol met jezelf en anderen te spreken, en om elk moment van tweestrijd te kunnen gebruiken om een diepe verbinding te maken met jezelf en anderen. De verdiepingscursus beslaat 6 dagdelen.

Deelnemers aan dit programma schreven:

Majnu Michaud:  Het afgelopen jaar heb ik vier cursussen Geweldloze Communicatie gevolgd bij Sofie.  Voor mij is het bijzonder inspirerend geweest om haar als trainer aan het werk te zien. De zorgvuldige en empathische manier waarop ze met de deelnemers omgaat, gaat hand in hand met wat ze over wil brengen in de cursus. Mijn ervaringen bij haar hebben me meer diepgang en meer authenticiteit gebracht in mijn relaties en in mijn werk. Sofie is voor mij de juiste persoon op het juiste moment geweest om Geweldloze Communicatie te integreren in mijn leven. Dank je wel Sofie!

Marjan Willemsen‘Je bent onbewust bekwaam geworden’ zei iemand laatst tegen me. En het is waar. Het afgelopen jaar heb ik genoten, gevloekt, geleerd en mezelf verbaasd bij het aanleren van geweldloos communiceren. Ik ben zoveel meer gaan horen in alle communicatie, inclusief mijn interne dialogen. Mijn manier van luisteren is veranderd evenals mijn manier van reageren. Ik hoor veel meer lagen in wat gezegd wordt. En dat merkt ook mijn omgeving, die op hun beurt weer anders reageert. En ja, dat brengt verbinding tot stand. Dank Sofie voor je fijne en geduldige lessen. 

Jessica Harmsen: Jouw manier van trainen; de openheid die ik bij jou ervaar en hoe je Geweldloze Communicatie met ons leeft is voor mij één grote uitnodiging en aanmoediging!

Ellemieke: Ik ben heel tevreden over hoe Sofie de avonden inricht. Ze gaat in op de vragen die er zijn zonder de regie te verliezen en is tijdens oefeningen ook steeds aan het opletten of we er onze weg mee kunnen vinden. Als ze denkt een bijdrage te kunnen leveren, springt ze op een soepele manier in. Ze is ook open over haar eigen ervaringen en durft daarvan te delen. Daarmee creëert ze een veilige en open sfeer in de groep. En last but not least: ze kan humor waarderen en pareren. 😉

Deze serie van cursussen heeft mijn ogen geopend voor de behoeften die we hebben als mens en hoe we daarover met elkaar kunnen praten, zonder in de verwijtende sfeer terecht te komen. Ik vind dat bijzonder waardevol, voor mijzelf en voor de mensen om mij heen. Ik voel me heel dankbaar voor (de lessen van) Sofie.

Peter van Drunen:  Het afgelopen jaar heb ik met tussenpozen de halfjaaropleiding GC bij Sofie gedaan. Zonder overdrijving kan ik zeggen dat het m’n leven veranderd heeft.

In de basiscursus gaat de wereld van GC voor je open: het onderscheid tussen waarneming, gevoel, oordeel en behoefte, het leren onbevangen te luisteren naar de ander én naar jezelf. In de vervolg- en verdiepingscursussen wordt dit verder uitgebouwd. Je leert GC niet alleen toepassen, maar ook léven. Met vallen en opstaan wordt het een onderdeel van jezelf en je omgang met anderen. Sofie fungeert daarbij niet alleen als (geweldige) docent maar ook als rolmodel: ze laat in alles zien wat GC kan betekenen in het dagelijks leven.

Ik vond het fijn dat de opleiding uit drie losse delen bestond. Dat geeft de kans om desgewenst een pauze in te lassen – bij voorbeeld om de stof te laten bezinken, en de tijd te nemen ermee te oefenen in het dagelijks leven.

Jacomien Ilbrink- de Visser: Ik volgde bij Sofie de basiscurus Geweldloze Communicatie en daarna de vervolgcursussen hierop. Ik heb Sofie leren kennen als authentiek, bevlogen en inspirerende trainer Geweldloze Communicatie. In de eerste kennismakingsles met haar vertelde zij dat Geweldloze Communicatie een vrij mens van haar heeft gemaakt. Dit resoneerde dusdanig bij mij, dat ik begonnen ben aan een traject Geweldloze Communicatie. Het bijzondere aan Sofie vind ik ook dat zij voordoet hoe te GC te leven: haar lessen zijn altijd gegrond in de praktijk van alledag, waarbij ze heel dicht bij zichzelf blijft. De successen en soms ook worsteling met het leven volgens GC worden zo goed belicht. Dit heeft mij ruimte gegeven om een eigen zoektocht met GC aan te gaan. Door haar kennis van trainen weet zij de lessen goed te structureren, wat een veilig groepsproces waarborgt. Inmiddels ben ik druk aan het ontdekken hoe GC een vrij mens van je kan maken, en waardeer ik de zoektocht die dit ook met zich brengt. GC is zoveel meer dan een methode, het is een levensinstelling. En ik kan Sofie als begeleider op deze reis alleen maar aanbevelen. Hoe kort of lang de reis ook mag duren.

 

Meer info/ Aanmelden

 

 

In de agenda op deze website vind je de data voor het aanbod van de komende maanden.